Το ιπποφαές έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C 114 έως 1550 mg ανά 100 gr με μέση περιεκτικότητα (695 mg ανά 100 gr) περίπου 15 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι (45 mg ανά 100 grams) που κατατάσσει το ιπποφαές στις πιο πλούσιες πηγές, από τα φυτά, σε βιταμίνη C. Ο καρπός ωστόσο είναι πλούσιος σε καροτενοειδή, βιταμίνη E,αμινοξέα, μέταλλα, β-σιτοστερόλη και πολυφαινολικά οξέα.
Σύγκριση ιπποφαους ενάντια της σπιρουλίνας
Στούμπος Γεώργιος
ippofaes_hellas@yahoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου